2014. május 19., hétfő

new brushes I.

Azzal az őszinte vallomással tartozom, hogy az elmúlt 2 -2,5 év alatt kiderült, hogy kissé ecsetmániás vagyok... vagy valami olyasmi :D Nem veszek állandóan ecsetet, de gyakran nézelődöm, áhítozom. Egy éve vettem meg az első ecseteimet, az igazán jó ecseteimet és most kiegészítettem egy kicsit a repertoárt. Ebayen rendeltem 2 csomagocskát, amik meg is érkeztek viszonylag hamar. Most a szemfestéshez használatos drágaságokat mutatom meg Nektek, hamarosan pedig az arc sminkeléséhez, kontúrozásához alkalmas ecseteket hozom el és érdemes lesz követni ezeket a posztokat mert lesz valami meglepi ;) (sok-sok kacsintással :D)

Már a gifből is láthatjátok nem egy ismert márkától vásároltam az ecseteket, bár aki gyakran ebayezik, annak nem lehet ismeretlen. Ezek az ecsetek a Sixplus márka ecsetei, ami egy kínai márka és ha nem csal a szemem akkor a Sigma ecsetekre kísértetiesen hasonlító termékekről van szó.  

A hét darabos ecsetkészletből én 5 darabot használok, azokat amikre szükségem volt, amik kiegészítik az eddigi készletemet. A csomag tartalmaz egy korrektor ecsetet, lapos ecsetet, árnyékoló ecsetet, 2 db precíziós ecsetet, egy ferde ecsetet és egy ferde árnyékolót. 

Az ecsetekben nem csalódtam. Puhák, nem hullajtják szőrüket, mosás közben/után sem, nagyon könnyű ecsetek. Szépen felveszik a púdereket és jól lehet velük dolgozni.



Régebben akartam már új korrektor ecsetet, mert a régit nem igazán szerettem, így nem is nagyon használtam max az ujjam, de ecsettel ugye szebb átmenetet lehet képezni, a mi korrektorozásnál nagyon fontos, így szükségszerű volt, hogy egy újat be kell szereznem. A szőrök puhák, tömött a fej, jól használható. A korrektoron felül bármilyen krémes állagú kozmetikum használatához megfelelő az ecset.


Pufi ecsetből sosem elég, legalábbis nekem :D Eddig 3 különböző pufikám volt és ez a negyedik is más mint a többi. Ő annyira nem pufi, mint amennyire látszik, nagyon lazák a szálai, de ez pont nem rossz, mert ezzel jobban segíti a még finomabb árnyalást az ecset. 


A lapos ecsetre kb annyira volt szükségem mint a korrektor ecsetre, mert ami volt az elég rossz minőségű volt, nem használtam és meg is váltam már tőle. Van egy nagyon tömött lapos ecsetem, ami inkább krémes textúrájú festékekhez való, illetve meg van az essence lapos ecsete is, de kellett egy olyan amivel finoman tudom a széleket eldolgozni ha kell. Ez az új ecset pont ilyen, sokkal több a szőre mint az essence ecsetnek, puhább is szebben el lehet vele a széleket dolgozni, satírozni. Míg az essence lapos ecsetével inkább egy határozottabb vonlat húzhatok, addig ezzel egy finom árnyékolt vonalat képezhetek.


Az utolsó két ecset igazán univerzális :D Mindkettőnek a precíziós nevet adtam, mert több területen alkalmazhatóak. A felső ecsetke az igazán finom, precíz munkára termett pl.: tus, apró fény adása a szemcsücsükbe, vagy a mozgó szemhéj tövébe (oda nagyon szeretek egy kis fényt adni, új kedvenc a Rimmel 5-ös HD palettájának fehérkés highlighter színe) vagy apró bőrhibák fedéséhez is alkalmas lehet.
A lenti ecset is apróságokhoz használható a legjobban, de egy kicsit keményebben mint az előző. Ezzel az ecsettel a szem alatti kis ívet szépen lehet árnyékolni, festeni, szemceruza satírozására is alkalmas és apró kiemelésekre/árnyékolásokra is használhatjuk. Ő volt az egyetlen ecset amitől féltem, hogy rossz lesz a minsősége, mert már hasonlóval pórul jártam egyszer, de szerencsére ő is bevált:)


Lényegében sikerült jó ecseteket, baráti áron beszerezni és ha nem vagytok elkötelezve a nagy márkák iránt, akkor érdemes nézelődni ebayen:)Az ecsetet innen rendeltem, ha esetleg felkeltette az érdeklődéseteket, a márka honlapját itt találjátok:)

ezekkel az ecsetekkel készítettem a legotóbbi két sminkemet is:
Brixton Brown - Rimmel
Pastel Green - Lovely

Folyt.köv. hamarosan a többiekkel :) ;)
Addig is itt van a korábbi poszt a többi ecsetemről:)

Ann:)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ecseteknek tűnnek képek alapján. :)
    Én is nemrég kaptam meg az eBay-ről rendelt ecseteimet. Most csak szemrevalókat rendeltem, és csodásak. :) Ezeket rendeltem: http://www.ebay.com/itm/171070405277?var=470268983203&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    Nagyon gondolkozok, hogy megrendelem majd az arcra való ecseteket is, persze csak államvizsga, meg munkába állás után. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűű amiket rendeltél, azokból is lesz, amit a következő posztban mutatok meg, a többi új mellett:) Tényleg nagyon jó ecsetek, bár én nem mind a szememre használom, de hát nincs az kikötve hogy mire kell őket használni :D

      Törlés
    2. Igen, nagyon sokoldalúak :) Én is használtam korrektor felvitelére bőrhibákra és szem alá, valamint kiemelőszínt vittem fel vele szemöldökcsontra. :)

      Törlés
  2. Én állandóan az ebayről rendelek ecseteket, imádom nézegetni ott a szetteket :D Eddig 2 ebayes szettem van, meg vettem külön-külön is pár darabot. Meglepően jó minőségű ecseteket lehet ott kapni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen sok a jó ecset, szerencsére nem csak a kialakításban, de a minőségben is egyre jobban hasonlítanak az ecsetek ismert márkák ecseteire. Nekem ez az első rendelése, a korábbi ecsetek egy kínai oldalról rendeltem, ami szintén mesés, de az is megtalálható ebayen is :)

      Törlés
  3. Az a helyzet,hogy teljesen megértem,hogy ennyire szereted az ecseteket,mert én is pont így vagyok velük! :)) A "majd egyszer" mappámban már rengeteg ecset képe várakozik ebayről.....
    Ezek az ecsetek is nagyon tetszenek és a lapos szemhéjpúder ecsetnek a feje engem nagyon emlékeztet a Müller Body Soul ecsetére ami szintén nagyon jó minőségű! :)

    VálaszTörlés
  4. Közel egy év távlatában semmit nem változott a véleményem róluk. Mindennapos használat mellett, még mindig szuperek és nem hiányzik sztem egy száluk sem :) A Müller ecseteivel mindig szemzek, de még nem vettem belőle, viszont egy barátnőmnek megvan a kétvégű ecset és nagyon szereti :)

    VálaszTörlés