2014. február 8., szombat

Tusvonal, a klasszikuson túl

Ennek a témának az ötlete már egy ideje foglalkoztat. Az egyik legismertebb, és talán a női mivoltunkhoz legközelebb álló cicaszem eléréséhez használatos tus vonal, az amit mindenki megtanul, meg akar tanulni akit érdekel a smink, még akkor is, ha a kicsi, lágy naturálisabb sminkeket kedveli. Ha szétnéztek a városban, mi nők előszeretettel alkalmazzuk, ki jobban kihúzza, ki csak a szempillái tövébe húz egy kis jelzésszerű vonalat. De ami még emellett nekem feltűnt, hogy a legáltalánosabb - és oké elismerem - leggyorsabb, ha húzunk egy vonalat plusz egy kis szempillaspirál és már készen is vagyunk. De mutatni szeretnék egy két kicsi, apró fogást amivel ezt a vonalat kicsit kiemelhetitek a hétköznapokból, nem vesz el az időtökből, viszont különleges eredményt kaptok:)



5 különböző variációt mutatok Nektek és ne ijedjetek meg, nem kell sok minden hozzá, majd meglátjátok:)


1) Naturális

Ez a legegyszerűbb megoldás. Egy leheletnyi plusz árnyékolás és máris dimenziót adtunk a sminknek, kiemeljük vele a tekintetet.

Természetes (is lehet), egyszerű, nőies.... a tusvonal verhetetlen :)

Kb. 1 perccel hosszabbítja meg a napi sminkelési rutint. A szemhéjad egy bőr színű szemhéjpúderrel feded, alapozás után, majd a mélyítő vonalban finoman egy kis barnát eldolgozol, végül szemöldök alá halványan egy kis fehér. Ezek mind mind matt árnyalatúak, persze lehetnek csillogó szemhéjpúdereket használni, de az már a következő kategóriám:)

2) Klasszikus

Itt alkalmazom a csillogó szemhéjpúdert, mégpedig azért, mert ez a variáció jelenti nekem a klasszikust és ha pin up girl sminket készítek, a szemem ilyen lesz:)

Készítsd el, tegyél fel vörös rúzst és dög leszel :D

A menet ugyan az, csak a bőr színt felváltottam egy fehér/beige csillogó szemhéjpúderrel. Így nagyobb lett a kontraszt, kicsit hatásosabb a megjelenés. Vörös rúzzsal verhetetlen:)

3) Kontraszt

Gyakorlatilag az alap az első verzió még egy kis tuninggal, ami nem más, mint alul, a vízvonalra, valamilyen színes szemceruzával húzok egy vonalat. Kicsit extrém, vidámabb, feldobja nem csak a sminket, de egy jó szín, még a napotokat is szebbét teheti:)

Karakteres, kiemeli a szemed és a világos ugye tudjuk, hogy nagyítja a szemet, így kis szeműeknek inkább a világos színeket ajánlom:)

4) Színes árnyékolás

Megint csak azt tudom mondani, hogy az első verzió az alap, de itt a barna helyett valamilyen matt színnel árnyékolok. Ez lehet lila, szürke, kék, zöld, rózsaszín és még sorolhatnám, gyakorlatilag bármi mai Neked tetszik és jól áll :) Üdébb lesz az arcod, ha finoman egy kis színt csempésztek a hétköznapokba ;)

Jobban kell figyelni ha nem barnát használunk árnyékolásnál, de hamar megtanulható a színek szép eldolgozása, csak jó ecset kell hozzá:)

5) Extrém

Ha az előzőek nem dobnák fel szerintetek a tusvonalat itt egy vadabb megoldás. Húzz egy fekete tusvonalat, lehet cicás, de én most csak a szemem vonalát követtem vele, majd a farkinca részt neo, csillogó vagy világos színnel húz meg. Hatásos, fiatalos és energikus:) 

Igen, itt is az első verzió az alap:)

És amit még nem mondtam el, hogy mit használtam:

Eszközök:
  • pufi ecsetkém, Make up for you
  • essence ferde és árnyékoló ecset
  • ferde árnyékoló ecset, Make up for yuo
  • az ujjam (nem kell mindig ecsetezni :))
  • Catrice ferde ecset (szemöldökömhöz)
Smink:

Hogyan viselitek a tusvonalat?
Milyen volt eddig a legextrémebb variációtok?

Szép hétvégét:)

Ann:)

2 megjegyzés: