2014. május 2., péntek

Arcápolási rutin

Elég kényes téma szerintem az arcápolás kérdése, mert ahány ember, annyi verziója van a tökéletes arcápolásnak. Mindenkinek más jön be, más formában. Szerintem egy tuti módszer sem tuti senkinek, csak annak aki írja, de hasznos lehet, tapasztalatot adhat ha másét olvassuk. Az én arcápolási szokásom mostanra alakult ki, kb 3- 2,5 hónapja tisztítom, ápolom a következő képen az arcom és ez most nekem bejön :)



Biztos nem mondok azzal újdonságot, hogy nem mindennap használok minden terméket ami beletartozik az arcápolási szokásomba. Vannak termékek, amiket a mindennapokban használok, van amit hetente egyszer, kétszer és van ami csak bizonyos esetekben kerül a kezeim közzé

Napi rutin

Loreal Paris - Sublime Soft bőrtökéletesítő micelláris víz
Mindig ő az első lépés. Reggel csak langyos vízzel arcot mosok és micelláris vízzel áttörlöm az arcom. Nagyon szeretem ezt az arctisztítót. Egy ideig Eveline HYDRA EXPERT micelláris lemosót használtam, amivel nem volt semmi problémám, szépen tisztított és ápolt, de mikor a Loreal termékét kipróbáltam, nem volt kérdés, hogy váltani fogok. Érzékeny bőrre ajánlják, elsősorban ezért választottam. Nem szárít, tökéletesen letisztítja a sminket és bármikor használom, felfrissít:) 

Nivea - Aqua Effect Tápláló Nappali krém

Egy korábbi posztban már írtam a Nivea Aqua Effect családról és egyenlőre csak a nappali krémet szereztem be, de a véleményem azóta sem változott:) Masszív krém, táplál és a száraz, vízhiányos bőrt helyrehozza. Korábban is írtam, hogy végre egy hidratáló, ami nem csíp (engem), nem pirosít :))) Nyáron is bátran használhatjuk, mert véd az UV sugaraktól :) Őt minden reggel használom arcmosás után, de csak vékony rétegben, keveset, hogy könnyű legyen a viselése, még bb krémmel együtt is :) Jah és mandulaolajat és körömvirág-kivonatot is tartalmaz (körömvirág gél is a barátom, de róla már írtam itt)

Nivea - Pure&Natural arctisztító tej


És akkor nézzük az estét :D Este első lépésben micelláris tisztítás, aztán langyon vízzel megmosom az arcom és még a vizes arcomat bekenem/megmosom/átmasszírozom a Nivea arctisztító tejével. Őt már régebben vettem, amikor valami olyan terméket kerestem, ami kíméletes a bőrömhöz, de jól tisztít és remélhetőleg nem csíp, nem szárít, csak szimplán tisztít és táplál. Nagyon megörültem, mikor a Müllerben ráakadtam. 95 %-ban természetes összetevőket tartalmaz, bio argánolajat és bio aloe verát tartalmaz. Nem is nagyon a bio fogott meg engem, inkább maga az olaj és az aloe vera összetevők.  Sokan írták, hogy nem tisztít tökéletesen, de nekem a micellárissal együtt, mindent lemos és pihe puha bőröm lesz tőle:) Használata után nem húzódik a bőröm, inkább rugalmas, hidratált érzésem lesz.

Hetente egyszer/kétszer

Nivea  - Aqua Effect Peeling Arcradír


Ő a legújabb a családban. Igazság szerint nem nagyon radíroztam az arcom soha, mert száraz volt, ha valamit kipróbáltam az főleg szárította, így nem nagyon próbálkoztam egy idő után. Mostanság, hogy úgy érzem, helyrejött az arcom, nem küzdök annyira a szárazsággal elérkezetenek láttam az időt, hogy valami kímélő arcradírt kipróbáljak. Mondanom sem kell, hogy egyből a Nivea polcot kerestem a két sikeres termék után és ott akadt meg a szemem a csöppségen. E vitaminos, kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket. Használat után kicsit szárít azért, de nem vészes és ha hagyom megnyugodni az arcom, sima és üde lesz az arcbőröm. Nagyon szeretem, nem durvák a szemcsék, finom az illata. Hetente 1szer vagy 2szer használom, de inkább csak 1szer. Ennyi nekem bőven elég:)

Piros riasztás :D

Neutrogena - visibly clear pink grapefruit facial wash
Ő az a termék, ami lassan elfogy :( és régóta használom, de nem rendszeresen, csak ha azt látom, hogy itt ott pattanások akarnak megjelenni. Mindennapos használatra ajánlják, de azoknak, akiknek problémás és zsíros a bőrük. Én mondjuk havonta 2szer 3szor használom (de ha patisab időszakom élem, akkor többször), mert ha este minden lépés után még vele is arcot mosok, akkor reggelre kicsit lehúzza a gyulladást és esély van a pattanás korai megszüntetésére. Általában ez bejön. Baromira szárít (de mondom nem ilyen bőrre van kitalálva), de használ és utána ha átkenem micelláris vattapamaccsal az arcom, nincs tovább probléma:) 


Végül is reggel micelláris vízzel és tiszta langyos vízzel mosok arcot, majd bekenem nappali krémmel. Este micellárissal eltávolítom a sminket az arcomról, majd langyon vízzel megnedvesítem az arcom, amit átmasszírozok arctisztító tejjel és kész, ebből áll a napi rutin :)


Lényegében tehát 3 fő termékem van, amit nap mint nap használok és azt merem mondani, hogy nah igen ők azok akik nekem megfelelnek, igazodnak a kényes arcbőrömhöz és most jelenleg nincs velük és az arcommal sem gond. Ez a lista lehet változni fog idővel, mert a bőrünk is változik folyamatosan, de ha ez bekövetkezik szólok ;)

Ti használjátok valamelyik terméket?
Nektek milyen az arcápolási rutinotok?

Ann:)

4 megjegyzés:

  1. Ezek közül csak az Eveline micelláris folyadékot haszáltam/használom, nekem is bevált. Ezt a Neutrogéna pink grapfruit cuccot majdnem megvettem múltkor, mert le volt árazva és ezt a márkát még nem próbáltam de annak ellenére hogy szárít nekem még így is szimpatikus:) Belinkelem az én arcápolási rutinomat amit pár hónapja írtam a témában. Azóta ugyan kicsit lerövidült a napi "rituálém" 2 új terméknek köszönhetően, de a termékkel amik ebben a bejegyzésben szerepelnek megvoltam elégedve:

    http://bizsumania.blogspot.hu/2014/02/arcapolasi-rutinom-lepesrol-lepesre.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi a linket, hasznos volt:) Én is próbálkoztam nedves törlőkendővel is, mint elsőkörös sminkeltávolítás, de a szemem környékének nem tetszett, így azt nagyon gyorsan elhagytam, maradtam a micceláris vattánál :)
      Elolvastam az ebay-es bejegyzést is. Én most rendeltem ecseteket, az első adag megjött és nagyon meg vagyok vele elégedve, várom a második adagot és akkor vmi meglepivel is készülök csak jöjjön már :D

      Törlés
  2. Én is micellás vizet használok, reggel és este is :)
    Régóta szeretném kipróbálni ezt a Neutrogena arctisztítót, de mindig lebeszélem magamat róla :) Lehet nyárra megveszem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hódítanak a micellás vizek, ez nem véletlen :)))
      A Neutrogena arctisztító nekem nagyon bejött, így hogy ritkán használom, illetve ha pati jelenik meg. alaposan tisztít, mindent levisz, de tényleg borzasztóan szárít, szóval után egy kis hidratálás nem árt vagy egy kis micellás ápolás :) Egy próbát szerintem megér:)

      Törlés