2013. április 6., szombat

The Little Black Jacket kiállítás

A tavalyi éveben bejárta Európát és a világot egy Chanel kiállítás, aminek a középpontjában nem más állt, mint a Chanel klasszikus fekete zakója. A kiállítás egy olyan fotósorozatból épült fel, amit nem más mint Karl Lagerfeld készített, általa kiválasztott modellekkel. Ha tavaly nem volt szerencsénk megnézni de kedvünk támad, illetve van időnk és pénzünk április 6-10, között megnézhetjük Milánóban :)


A fotókiállításról azért mi se maradunk le, összegyűjtöttem pár fotót, infót :)



A válogatás igen exkluzívra sikerült. Neves hírességek vonultak fel Karl fényképezője előtt, olyanok, akik méltóak a Chanelhez és megtestesítik az ikonikus ruhadarabban rejlő értékeket. A kiállítás igazán expresszív lett és sokoldalú.A fotók egy-egy egyéniséget állítanak központba, megmutatva, hogy a kis fekete zakó a múlhatatlan stílusérzéket közvetíti anélkül, hogy bármely konkrét összeállítás, nem, kor vagy felfogás mellett tenné le a voksát.


Az első kis fekete zakó 1954-ben készült. A fekete zakó pár év alatt a kifinomultság és az időtállóság szimbóluma lett.

A  fotókiállítás ihletadója a kiállítással egyező névre hallgató The Little Blak Jacket könyv volt amit Carine Roitfeld és Karl Lagerfeld írt. 





A kiállítást olyan városokban lehetett megtekinteni, mint Párizs, London, Berlin, Tokyo, New York, Taipei. Nem csak a helyszínek, a fotók szereplői sem akárkik: Sarah Jessica Parker, Yoko Ono, Inés de la Fressagne, Poppy Delevingne, Georgia May Jagger, Hiroshi Tamaki, Laetitia Casta, Uma Thurman és Kristen Dunst is.













Ez a videó annyira friss, hogy ma lett feltöltve:)






1 megjegyzés: