2016. március 21., hétfő

Sminkecsetek

Ígértem egy bejegyzést az ecseteimről :) Befotóztam a leggyakrabban használt ecseteimet ( és persze majdnem mindre ráillik a 'kedvenc' jelző is ). Nem mindent használok rendeltetésszerűen és nem mindet használok csak egy dologra :)


Nincsenek kifejezetten márkás ecseteim, ami van az ebayről érkezett vagy szülinapomra kaptam. Ebayről rendeltem a Makeup-For-You ecseteimet, három éve és azóta is tökéletesen működnek. Szintén Ebay rendelésből származnak a 6plus és a Style Master ecseteim. Szülinapomra kaptam tavaly egy CoastalScents készletet és akkor ígértem, hogy írok róluk, de annyira csalódás volt, hogy inkább nem.... persze van amit használok közülük, de nem éri meg tőlük szettet rendelni :( Nah de nézzük azt ami jóóó :)



Alapozáshoz hármójukból szoktam választani. Ha nagyon könnyű, folyékony alapozót (Rimmel Match Perfection) használok, akkor a Costal 04-es ecsethez nyúlok. Sűrű, közepesen tömött, extra puha szőre van, ami szépen idomul az archoz. Lágy textúrához jó, erősebb, kevésbé folyékony alapozóknál kissé csíkozott, nem tudtam vele egyenletesen dolgozni.
Ha az alapozó inkább krémes (Max Factor Miracle Match) , akkor a Style Master ecsetet szeretem. Nagyon sűrű, nagyon tömött az ecset feje, még puhább szálakkal mint a Costal. Gyakorlatilag bármit el lehet vele szépen, egységesen dolgozni az arcon, akár ütögető mozdulatokkal is. Sajna az ecsetek nincsenek számozva, de neki kis kerek feje van :)
És az a bizonyos csepp alakú szivacs, a makeup blender. Őt akkor használom, ha kifejezetten sűrű alapozót alkalmazok. Egy napos használat után már írtam róla posztot, de jön egy bővebb vélemény is a Vichy Dermablend 3D korrekciós alapozóról. Nah hozzá ezt használom. Hihetetlenül sűrű az alapozó, erős fedésű és szivaccsal tudom a legszebben eloszlatni, építeni. Ez egy egyszerű Müller-es blender, de nekem megfelel. nem mondom, hogy nem próbálok ki majd egyet egy népszerű márkától, de még most ő nekem tökéletes :)

Szuperül látszik, hogy a Costal és a Style Master tömöttsége között mekkora a különbség :)
A szövegben említett alapozókat használtam illusztrációként, talán kicsit sikerült az alapozók textúráját is megmutatni.


Kontúrozás... azt hiszem nem véletlen, hogy ide fotóztam a legtöbb ecsetet egy témára :9 Nagyon szeretek kontúrozni, főleg a fényeket szeretem használni télen és tavasszal, nyáron pedig nyakig úszni a bronzban :D 


Halvány, könnyed kontúrokhoz az AVON új kontúrecsetét szeretem használni. Egyszerűen kezelhető és a legporlóbb kontúrpalettát is könnyen használhatóvá varázsolja. Ha krémes kontúr az alap, akkor a Costal 07-es ecsetét használom. Könnyen felveszi a krémes anyagot, de minimálisat szív csak fel nylon sörtéi végett.

Az AVON ecset sűrű, finom szálakból, míg a Costal stabilabb, erősebb szálakból épül föl.


Highlighterekhez az esetnek döntő hányadában az ujjaimat használom, de azért itt is van két kis kedvenc :) Az extra csillogó fényekhez (NYX Liquid Illuminátor), ha krémes, ha por a Costal 03-as ecsetét használom. Igaz ezt az ecsetet használom kontúrozáshoz, de volt hogy pirosítóhoz, vagy épp alapozáshoz alkalmaztam. Ő nekem multifunkcionális. Enyhén lapos, kis tömött fej szintetikus szálakkal.Szintén krémes, de matt világosításhoz a Makeup-For-You korrektor ecsetét használom. Ezzel csak felviszem a krémet, eldolgozni ujjal, vagy blenderrel szokta. 



Tavaly nyáron (és remélem idén is ) szuper barna lettem és nyakig úsztam a bronzban :) A bronzereket szeretem lazán felvinni, így nagy ecseteket használtam a kedvenc Rimmel Natural Bronzer púderemet. Szóval két nagy pufi ecsetet használtam: kerek, laza Makeup.For-You vagy a ferde, tömött, pihe-puha Style Mater ecsetet :)




Mindeddig por állagú pirosítókat használtam, de az új Sleek palettámmal ez most kicsit megváltozott :) Alapvetően pirosításra a fenti Makeup-For-You ecsetet használtam, de ha csak egy pici, laza pírt akartam, akkor használtam az alsó noname ecsetet :d Ő azért noname, mert még korai sminkelős korszakomban szerzetem be és ez egy MAC utánzat :D valószínűleg elég gyengusz utánzat ;) de szeretem :)


Míg a MAC utánzat egy laza szerkezetű ecset, addig a Makeup-For-You egy tömött, hihetetlenül puha eszköz, amit el tudok képzelni akár púderezésre, vagy alapozásra is. Mérete kicsi, így bárhol elfér, három éve használom rendületlenül őt is és még nem érzem hogy váltanom kellene :)



Szemöldök, tus, szemhéj.... ez csak egy röpke válogatás amit a képen láttok:) Szemöldökre és tusra valóban ezt a három ecsetet használom a leginkább. Por állagú szemöldökfestékhez (pl Max Factor Smokey Eye Drama Kit) a Costal 21-es ecsetét használom, míg zselés, krémes szemöldökfestékekhez (Miss Sporty Studio Eyebrow Kit) inkább az essence rózsaszín szőrű ferde ecsetét alkalmazom. Tusra szintén essence, de egy korai darabot, a kék szőrűt :) A Costal ferde ecsetei meglepően dúsak, stabilak, így könnyű velük határozott vonalakat húzni. Az essence ecsetek ennél vékonyabbak, rugalmasabbak, velük így precízebb, übervékony vonalakat tudok alkotni.


Szemhéjpúder ecsetekből ennél több van, de a hétköznapokban őket használom a leginkább. Hétköznap nude színeket használok, nagyon ritka ha színesre festem a szemhéjam (régen meg fordítva volt :D ) Így a színeket is lazán kezelem, minél természetesebb hatást keltve. Erre tökéletes, a Costal 08-as lapos, dús szőrű ecsete, amivel az alap színt viszem fel, illetve a 6Plus pufi ecsete, ami laza szőrzetű és szuperül árnyékol, satíroz, finom átmentet lehet vele képezni. Szintén szeretem használni a 6plus lapos ecsetét, aminek nagyon finom, lágy a szőre, vele is alapszínt viszek fel, főleg ha erősebb hatást szeretnék. Az utolsó ecset is 6plus, ami tömött, rövid sörtékből áll, lehetne kicsit puhább. Vele a szemceruzát szoktam elsatírozni.



A rúzsok felviteléhez ritkán használok ecsetet, inkább a végén, a szélek tökéletes megrajzolására alkalmazom. Erre pedig a Costal 20-as ecsete a legjobb. Mivel a fej tömött, így nem hajlik ide-oda az ecset feje, stabilan lehet vele vonalat húzni. 

Ők az én kis ecsetkéim. Nem nagy márka egyik sem, de szerintem teljesen jók. A legjobban a Makeup-For-You és a Style Master ecseteket ajánlom, ha ecsetvásárlásban gondolkodtok mostanában. a CostalScents ecsetek közt is vannak valóban jók, de náluk szerintem érdemesebb egy-egy darabot rendelni, mert ha rossz (nálam erősen hullott a szőre a legtöbb ecsetnek) jóval egyszerűbb kicserélni, mint egy készlet egyes elemeit összeszedni.

Nektek mi a kedvenc ecset márkátok?
Szép hetet Beautyk :)

Ann :)






2 megjegyzés: